7 Aralık 2020 Pazartesi

Oyuncak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amaçlanan kullanımı düşünmeden çocukları için rastgele oyuncak satın alan birçok ebeveyn var. Oyuncaklar çocukların sadece vakit geçirmesine ve eğlenmesine Amigurumi Oyuncak izin vermekle kalmaz, aynı zamanda çocuğun duygusal, fiziksel ve bilişsel gelişimine de yardımcı olur. Bu yazıda, çocuğunuz için oyuncak alırken göz önünde bulundurmanız gereken bazı basit ipuçları vereceğiz.

Çocuklar anlamak ve öğrenmek için her şeyi kendi başlarına deneyen küçük kaşifler gibidir. Bir çocuğun öğrenmesinin en iyi yollarından biri oyuncaklar ve oyunlardır. Üretici tarafından "eğitici" veya "gelişimsel" olarak etiketlenmiş pahalı bir oyuncak olsa bile, Amigurumi çocuğunuzun bu oyuncağı en iyi şekilde nasıl kullanacağı konusunda bir fikri olmayabilir. Bunların yerine onu düşündüren, problem çözme yeteneği geliştiren ve bazı beceriler kazanmasını sağlayan oyuncakları tercih etmelisiniz. Eve bir paket oyuncakla dönmek yerine, çocuğun yaratıcılığını ve hayal gücünü harekete geçiren doğru oyuncakları almak çok önemlidir. İşte bebeğiniz için oyuncak alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar;


 
-Çok Duyarlı Deneyim Sağlayıcısı:

Oyuncaklar duyusal gelişimi teşvik ettiğinden, çok duyusal deneyimler sağlayan oyuncaklar bulmak çok önemlidir. Örneğin, bir çocuk çok renkli oyuncaklarla veya ses ve ışık üreten Oyuncak oyuncaklarla oynamayı sever. Farklı dokulara, ilginç seslere ve hareketlere sahip oyuncakları arayın. Bu oyuncaklar, erken etkileşim ve keşif için idealdir. Ayrıca bu tür oyuncaklar, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için idealdir.

Basıldığında ses çıkaran veya şıngırdatan yumuşak oyuncaklar, çok duyulu oyuncaklara iyi bir örnektir.

-Öğrenme Teşviki: 4681_physical_activity

Bebek oyuncakları öğrenmeyi ve problem çözmeyi teşvik eder. Çocukları kendi başlarına düşünmeye ve bir şeyler yapmaya teşvik eden oyuncaklar, mantık ve problem çözme becerilerini geliştirmeye yardımcı olabilir. Oyuncak bloklar bir ebeveyn için önemsiz görünebilir; ancak küçük bir çocuğun kapıyı çalmadan sıraya koyabilmesi çok önemlidir. Bilişsel becerilerin yanı sıra, bu oyuncaklar aynı zamanda fiziksel beceriler, denge, koordinasyon ve ince motor becerileri geliştirmeye yardımcı olur. Çocuğa denge, oran ve rengi öğretirler. Çocuğunuza yeni kavramlar öğreten ve zaman geçirmesine izin veren oyuncaklar almaya çalışın.


 
Bebekler ve küçük çocuklar için ahşap yapbozlar ve bloklar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder