24 Aralık 2020 Perşembe

İyi bir ustadan beklenenler nedir?

Yaşam alanlarımız değerli ve özel alanlarımızdır. Burası ister ev ister işyeri olsun; Zamanımızı geçirdiğimiz ve bize ait olduğumuz her yer özeldir. Bu özel mekanlarda iyi hissetmek için zaman zaman yenilikler yapmayı tercih ediyoruz. Boya ve badana bunlardan en önemlisidir. Hiçbir şey iyi bitmiş bir boya yıkamadan daha iyi olamaz. Bu nedenle, iyi bir boya ustasına ihtiyaç vardır.

İyi bir ustadan ne bekleniyor?
Titiz bir çalışma düzeni
İstenilen yenilikleri doğru yapmak
Ev işlerini belirlenen süre içerisinde tamamlayıp teslim etmek
Bu maddelere dayanarak boya badana ustasının dikkat etmesi gereken 3 noktadan bahsedelim.

Titiz çalışma
Boya ve badana yıkama işlemlerinin evi daha da kötüleştirmesini kimse istemez. Bu nedenle boya ustası ve ekibi evi temiz bir şekilde boyamalıdır. Her gün çöpü atmaları ve son teslim tarihine kadar inşaat kalıntılarından arındırılmış bir ev teslim etmeleri gerekiyor.

Hatasız uygulama

Dalgalı ve kötü bir görünümün önüne geçmek için boya ve badana uygulamalarının doğru yapılması, istenilen renklerin elde edilmesi ve doğru uygulamanın yapılması en önemli detaylardan biridir. Ev sahibinin isteklerini en iyi şekilde yerine getirmek gerekir.

Anlaşma sırasında iyi iletişim

Ev sahipleri ile boya öncesi anlaşma yapan boya ustası ve ekibi doğru bir iletişim kurmalıdır. Talepleri iyi dinlemeli, yapılması gereken her işin uygulamalarını açıklamalı, yapılabilecek ve yapılması gereken her şeyi ayrıntılı olarak açıklamalıdır. Son teslim tarihi açık ve dürüst olmalıdır. Verilen sözler tutulmalıdır.



Boyama işlemi sırasında ev sahibi ile iletişim halinde olun
Bazen badana uygulamaları sırasında sorunlar yaşanabilir. İşler beklendiği gibi gitmeyebilir; işlem daha uzun sürebilir. Önemli olan süreci uzatmamak; Bu süreçte atılan her adımı ev sahiplerine aktarmak. Aksilikler yaşansa bile, ev sahiplerini mağdur etmemek ve nedenlerini açık bir şekilde anlatmak gerekir. Bu, iyi bir boya ve badana ustasının ve ekibinin göstermesi gereken doğru tutumdur.

Tüm bu özelliklere sahip olan boya ve badana ustası ve ekibi ile çalışmak için çevrenizde araştırma yapabilirsiniz. Ortamınızdan gelen önerileri dinleyerek doğru ustayı bulabilir ve işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder