15 Aralık 2020 Salı

Hurda Lastiklerinin Geri Dönüşümü

Bir yıl önce geri dönüştürülmüş hurda lastiklerinden (büyük kauçuk hurdası kaynakları) kauçuk tozu üretmeye başlayan şirket, bunun geri dönüşüm endüstrisinde büyük bir kapsam olacağına inanıyor. Bu işlem, eski hurda lastiklerin sıvı Esenyurt Hurdacı nitrojen kullanılarak dondurulmasını içerir. Donmuş lastikler daha sonra yüksek hızlı bir değirmenden geçirilir. Donmuş hurda lastik kırılgan olacak ve bu nedenle kauçuğu ince bir toza dönüştürecektir. Şirket, tozun boyalarda, ayakkabılarda, plastiklerde, halılarda ve lastiklerde kullanılabileceğini iddia ediyor.

Lehigh'deki geri dönüşümcülere göre, sentetik kauçuğun yarı fiyatına kauçuk tozu üretebilirler. Index Ventures'ın ortağı Neil Rimer, "İşlenmemiş sentetik kauçuğun fiyatının Hurda Çeşitleri kolayca yarısı veya üçte biri" dedi. Avrupa ve Asya'ya bakarak, "Bunu yolun ilerisinde küresel bir iş olarak görüyoruz" dedi. "Ama sonunda orada fabrikalara da ihtiyacımız olacak."

Şirket, yılda 6 milyon hurda lastiği satın alıyor. Bu hurda lastikleri pound başına 10 sent alıyor. Bu hurda lastikleri yılda 100 milyon pound toza dönüşüyor. Yeni sermaye, üretimi genişletmek ve yeri henüz açıklanmayan ikinci bir fabrika eklemek için kullanılacak.

Geri dönüşüm lastiklerinin de birçok ortamı vardır.

Sentetik kauçuk geleneksel olarak yağdan yapılır ve bu yağ şu anda ucuza gelmiyor.
KPCB'ye göre, yalnızca ABD'de yılda 300 milyondan fazla lastik hurdaya çıkarılıyor. Bu eski lastikler genellikle çöplüklere gömülür veya yakılır.
Yeni bir lastiğin yüzde 10'unu yapmak için kullanılabilen geri dönüştürülmüş kauçuk tozu kullanılarak, üretilen her lastik için bir galon yağ tasarrufu sağlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder