10 Şubat 2021 Çarşamba

Şarkı Ve Müzik

Beyin tarama çalışmaları, müzisyenlerin beyinlerindeki anatomik değişikliklerin, müzik eğitiminin Mp3 İndir başladığı yaşla ilişkili olduğunu buldu. Müzik eğitimi ne kadar genç alınırsa beyinde o kadar radikal değişiklikler meydana gelir.

İlginç bir şekilde, kısa süreli müzik eğitiminin uzun vadeli faydaları da olabilir. 2013 yılında yapılan bir araştırma, orta öğretim müzik eğitiminin beyindeki konuşma seslerini daha hızlı işleme yeteneği sunduğunu göstermiştir. Ek olarak, müzisyenler yaşa bağlı Müzik İndir işitme kaybına karşı direnç geliştirir.


Araştırmacılar ayrıca müzik aleti çalmanın disleksi olan çocuklarda dil işlemeye ve öğrenmeye yardımcı olduğuna inanıyor. Bu nedenle, çocukken müzik aleti çalmayı öğrenmek, Şarkı İndir bunama (bunama) riskine karşı korur.

Sonuç olarak müzik beyne diğer uyaranlardan daha hızlı ve daha fazla ulaşabilir. Beyindeki gelişimi destekleyen güçlü bir bilişsel uyarıcıdır. Bilimsel kanıtlar, müzik eğitiminin hafızayı geliştirdiğini ve sözlü becerileri güçlendirdiğini göstermektedir.

Bir enstrüman çalmayı öğrenmenin beyne sağladığı diğer faydalar

1) Diğer insanlarla sosyal bağları güçlendirin. Örneğin, bir grup kayıt yaparken diğer insanlarla iletişim kurar, koordine eder ve işbirliği yapar. İnsanlarla bu şekilde etkileşim kurmak sosyal becerileri güçlendirir.

2) Hafızayı ve okuma becerilerini güçlendirin. Northwestern Üniversitesi'nin İşitsel Nörobilim Laboratuvarı, bunun müzik yoluyla elde edildiğini söylüyor. Çünkü okuma, ortak sinirsel ve bilişsel mekanizmalar yoluyla gerçekleşir.

3) Müzik çalmak sizi mutlu eder. McMaster Üniversitesi, interaktif müzik sınıflarına yerleştirilen çocukların daha iyi erken iletişim becerileri sergilediklerini ve daha fazla gülümsediklerini keşfetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder