29 Kasım 2020 Pazar

Biyolojik Kontrolün Dezavantajları

Biyolojik kontrolün dezavantajları
Bir haşereyi tamamen ortadan kaldırmak gerekirse, biyolojik mücadele yanlış seçimdir. Koç Finans Taşıt Kredisi Biyolojik kontrolün dezavantajlarından bazıları şunlardır:
Biyolojik kontrol istikrarsız olabilir: Bir ekosistemde salınan doğal bir düşman kontrol edilemez. Çevreye giren yeni bir tür, doğal besin zincirinin bozulmasıyla doludur. Zararlılarla savaşması gerekse de, yırtıcıların (biyolojik kontrol için kullanılan doğal düşmanlar) başka bir hedefe geçme olasılığı her zaman vardır, örneğin tarlaları istila eden böcekler yerine ekinleri yiyebilirler.
Renkli Asya uğur böceği, Kramp Tedavisi yaprak bitlerini kontrol etmek için 30 ila 35 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri'ne tanıtıldı ve vahşi doğaya bırakıldı, ancak kışı geçirmek için evleri istila eden beklenmedik bir haşere haline geldi. Başka bir örnek, şeker kamışı tarlalarında yılanlarla ve sıçanlarla savaşmak için Hawaii'ye getirilen Hint gri gelincikleri veya gri firavun fareleridir. Bu canlılar aynı zamanda yerli Hawaii kuşlarını, amfibileri, sürüngenleri ve evcil kuşları da avlar. Hintli gelinciklerin Hawaii ve Porto Riko'da neden olduğu hasar yılda yaklaşık 50 milyon İşin Doğrusu dolar. Modern teknikler, zararlı türlerin ortaya çıkma olasılığını önemli ölçüde azaltır.
Yavaş bir süreçtir: biyolojik ajanların bir haşere popülasyonunu etkilemesi uzun zaman ve sabır gerektirir. Pestisitler gibi diğer yöntemler anında sonuç verir, ancak biyolojik kontrolün etkileri uzun sürelidir.
Pahalı: Uzun vadede ucuz olsa da, biyolojik kontrol sistemi kurma süreci pahalıdır. Biyolojik bir ajanın incelenmesi, seçimi, test edilmesi ve kültivasyonu için önemlidir Biyolojik kontrol nedir? maliyetler ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, biyolojik maddeler düşük seviyeli zararlı popülasyonlarına uygulandığında, haşere kontrolü uzun ve ucuz olabilir. Bazı mantarların sporları böceklere nüfuz eder, içlerinde filizlenir ve onları öldürür. Bir böceğin ölmesi yaklaşık bir hafta sürer. Şiddetli böcek istilası için yüksek bir uygulama oranı gerekmedikçe mantarlar uygun maliyetlidir. Çevreye yeni bir cins sokmak oldukça maliyetli olsa da, benzersiz doğası nedeniyle bu taktik yalnızca bir kez uygulanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder